تاريخ انتشار : 1398/06/13 - 09:46
كد :4
تفاوت دیسک کمر با دردهای سیاتیک
کمردرد یکی از شایعترین علل مراجعه به پزشک در دنیاست؛ به طوری که ۸۵ درصد افراد در طول زندگی دچار کمر درد میشوند. کمردردها موجب از دست رفتن بیشترین ساعات کار و زندگی فعال انسانها میشود و علت مصرف بسیاری از مسکنها هستند.
کمر دردی که حالت انتشار به پا دارد می تواند ناشی از بیرون زدگی دیسک بین مهره ای و یا فشار به ریشه های عصب سیاتیک باشد که به غلط بین مردم بنام دیسک و سیاتیک عنوان می شود.
حقیقت این است که هم دیسک و هم سیاتیک عضوی از بدن انسان هستند و بیماری محسوب نمی شوند.
بین هر دو مهره از ستون فقرات یک دیسک بین مهره ای نرم و قابل انعطاف وجود دارد.
دیسک دارای خاصیت ضربه گیری است و از فشار زیاد روی مهره های ستون فقرات جلوگیری می کند. در حقیقت دیسک، حالت کمک فنر را در اتومبیل دارد و سبب میشود تا مهرهها به هم ساییده نشوند. دیسک کمر می تواند دچار بیماری های تخریبی عفونی و التهابی، پارگی و بیرون زدگی (فتق) دیسک شود.
همچنین سیاتیک از بزرگ ترین اعصاب بدن است که از پیوستن چندین ریشه عصبی در ناحیه کمر شروع می شود و به پشت ران و ساق پا می رسد و مسئول ایجاد حس و حرکت پاهاست. عصب سیاتیک می تواند در اثر حوادث، شکستگی ها و بریدگی های عمیق دچار آسیب شود.
سیاتیک دردی است که از اعصاب سیاتیک منشا گرفته و از قسمت پایینی کمر به سمت پایین تا پشت پا امتداد مییابد. عوارض سیاتیک عبارتند از احساس سوزش در پا، درد پشت پا هنگام نشستن، ضعف پاها، پرش غیر قابل کنترل پاها و غیره. گاهی اوقات این عوارض ممکن است ناشی از پارگی و نشت محتویات دیسک کمر باشد که ممکن است در اثر جراحت یا تصادف ایجاد شده باشد. با این حال باید توجه داشت سیاتیک و دیسک کمر دو پدیده کاملا متفاوت هستند.
عصب سیاتیک یک عصب بزرگ است به اندازه قطر انگشت کوچک که بطور معمول شامل پنج ریشه عصبی است. این پنج ریشه از نخاع خارج شده و در خارج آن به هم میپیوندند تا عصب بزرگ سیاتیک را تشکیل دهند که به سمت پایین و در پاها امتداد مییابد. هر وقت عصب سیاتیک تحریک شود درد خاصی در نواحی معینی از پا احساس خواهد شد. این در حالی است که هر وقت که فشار بر اعصاب در مجاورت نخاع در اثر آسیب یا فتق دیسک کمر ایجاد شود، الگوی درد و ظهور فیزیکی آن متفاوت خواهد بود. این تفاوتها معمولا در طی اولین بررسیها مشخص نمیشود، این تفاوتها پس از بررسیهای دقیق تصویربرداری قابل تشخیص خواهد بود. تصویربرداری MRI یکی از روشهای مناسب برای این منظور بوده چرا که امکان مشاهده تمام استخوانها، لیگامنتها، اعصاب و دیسکها را میدهد.
دردهای سیاتیک درمان راحتتری دارند و طی مراقبتهای مناسب، بیمار به سرعت به حالت طبیعی خود بازخواهد گشت. در حالی که فتق دیسک کمر یک عارضه تقریبا دائمی بوده که میتواند بطور جدی جنبههای مختلف زندگی فرد را درگیر کند و در صورت عدم درمان بسیار دردناک و ناتوان کننده خواهد بود. فتق دیسک کمر در موارد شدید نیاز به جراحی خواهد داشت. دانستن تفاوت این دو عارضه به بیمار .کمک خواهد کرد تا از فشار ناشی از استرس رهایی یابد.
برای پیشگیری از بروز اختلالات استخوانی و دیسک مهرهها، باید از انجام کارهای شدید جسمانی و بلند کردن اشیای سنگین پرهیز شود.
خاصیت کمربند پشم شتر
کمربند پشم شتر تاپتکس از الیاف پشم شتر تهیه شده است. هدف از تولید این محصول پشمی کمک به درمان کمر درد، دیسک ستون فقرات، سرمازدگی کمر و کلیه ها است. جالب است بدانید که علاوه بر فصل سرما که استفاده کنندگان این محصول بیشتر است، در فصول گرمای سال نیز می توان از کمربند پشمی استفاده کرد. در حقیقت با میکرو ماساژی که این کمربند پشم انجام می دهد، گردش جریان خون و در نتیجه آن محافظت از سرما بیشتر می شود و از بروز بسیاری از بیماری های ناحیه کمر و کلیه پیشگیری می شود. همچنین به جای استفاده از گن های لاغری پلاستیکی که استفاده از آنهابرای بدن انسان مضر می باشد، می نوانید از کمربند پشمی، هم به عنوان گرم کننده و معرق استفاده کنید و هم بدلیل کشی بودن به عنوان گن لاغری از آن بهره ببرید.
در هوای سرد کلیه ها از اعضایی هستند که بیش از سایر نقاط بدن در معرض آسیب قرار دارند. با هدیه دادن یک پهلو بند از جنس پشم شتر گرما را به دوستان خود هدیه کنید. اگر کادو گیرنده کسی است که ساعات زیادی را در فضای باز و در سرما سپری می کند این می تواند هدیه ای مناسب برای او باشد. یک سرباز ، یک کارمند پیک موتوری و یا هر شخصی که مدت زیادی را در سرما می گذراند از گرفتن این هدیه در فصل سرما خوشحال خواهند شد
اگر قصد درمان و رفع کوفتگی عضلات کمر و ستون فقرات را دارید توصیه می شود این کلیه بند پشمی مستقیما روی پوست بدن بسته شود در غیر این صورت برای استفاده از گرمای آن می توانید روی لباس زیر نیز از آن استفاده کنید.
نکته : استفاده از این کلیه بند برای خانم های باردار توصیه نمی شود
چرا دیسک کمر میگیریم؟
دیسکهای بین مهرهای نیز با از دست دادن آب خود یا در اثر وارد شدن یک فشار (طولانی مدت نشستن)، کیفیت طبیعی عملکرد خود را از دست میدهند. با وارد کردن فشار، دیسک سیاه شده و خاصیت نرم و ضربهگیری خود را از دست میدهد. در این حالت با کوچکترین ضربه وارد شده، پاره میشود. زمانیکه دیسک دچار پارگی شود، درصدد بیدرونزدگی قرار میگیرد که معروف به بیماری دیسک است. این بیرونزدگی میتواند در ناحیه گردن یا کمر رخ دهد. بیماری دیسک در بعضی از مهرهها شایعتر است. برای مثال در انتهاییترین مهرهها (مهرههای چهار و پنج) در کمر شایعترین جایی است که دیسک دچار بیرونزدگی میشود.